Sla je vleugels eens uit!
Voor meer info
+31(0)165 - 31 81 67
facebook twitter Google+ linkedin Pinterest Instagram YouTube
Zelf vliegen? Gewoon doen!

Zelf vliegen? Gewoon doen!

Opleiding tot sportvlieger

De een speelt in zijn vrije tijd tennis, de ander leest liever een boek. Zoekt u iets met meer spanning, iets dat uw vaardigheden op de proef stelt en waarbij u letterlijk en figuurlijk uw horizon verbreedt? Dan is de opleiding tot sportvlieger, ook wel bekend als light aircraft pilot licence (LAPL) of private pilot licence (PPL), echt iets voor u!

Seppe Air Service is een ATO (Approved Training Organisation). Dat wil zeggen dat al onze opleidingen voldoen aan de Europese normen en daardoor een ILenT (Inspectie Leefomgeving en Transport) erkende vliegschool is. Het ervaren instructeursteam begeleidt u graag naar uw einddoel: het worden van een volwaardig sportvliegpiloot. De gezellige en gemoedelijke sfeer zorgen ervoor dat u zich snel thuis voelt op de vliegschool en op het vliegveld. Zo is Vliegveld Seppe/ Breda Airport de perfecte plek om een vliegles te ervaren voor vliegfanaten uit de regio West-Brabant en Zeeland.

Bij de opleiding tot sportvlieger wordt u klaargestoomd om zelfstandig de lucht in te gaan en leert u alles wat u als piloot moet weten zodat u veilig het luchtruim in kan. U zult merken dat de vrijheid die u ervaart als sportvlieger iets unieks is.

Seppe Air Service biedt de enige gekwalificeerde opleiding tot sportvlieger in zuidwest Nederland. Het ervaren instructeursteam begeleidt u graag naar uw einddoel: Het worden van een volwaardig sportvliegpiloot.

De opleiding sportvlieger bestaat een theorie en praktijk gedeelte. 

THEORIE OPLEIDING

De theorieopleiding voor zowel LAPL als PPL bevat de volgende vakken:

  1. Air Law
  2. Aircraft General Knowledge
  3. Navigation / Flight Planning and Monitoring
  4. Principles of Flight /Mass & Balance / Performance
  5. Meteorology
  6. Human Performance and Limitations
  7. Communications

Elke dinsdagavond vinden er klassikale lessen plaats. Bij de start van een nieuwe vak (7x per jaar) kunt u instromen in de klas.

Heeft u geen tijd om naar de lessen te komen en kiest u liever voor zelfstudie? Dan kunt u bij ons ook de theorie volgen via distance learning.

De theorie examens vinden meerdere malen per jaar plaats en worden gecoördineerd door CCV.

PRAKTIJKOPLEIDING

Met de praktijklessen kunt u starten op elk gewenst moment. Wij vliegen 7 dagen per week van 08.30 uur tot E.O.D. (End Of Daylight) en tijdens de zomertijd tot 20.00 uur. Een les begint met een korte briefing vooraf, daarna vliegt u 50-60 minuten en na afloop evalueert de instructeur de les nog eens met u. De lessen vinden plaats in een Aquila, een modern 2-persoons lesvliegtuig met glass cockpit.

Wanneer u klaar bent voor uw praktijkexamen zullen wij dit in overleg met u inplannen. Omdat wij een ATO zijn, mogen wij de examinatoren zelf indelen. Een examen bestaat uit een deel theorie (over de praktijk) en een deel praktijkvliegen.

RADIO TELEFONIE PRAKTIJK (RT)

Het volgen van de Radio Telefonie (RT) cursus geschiedt via Distance Learning. Het enige wat u nodig heeft, is een PC met internet en een headset. U logt op een afgesproken tijd in en op deze wijze volgt u de lessen. Ook het examen vindt op deze manier plaats. Daarnaast dient u nog een Engelse taaltest af te leggen, de zogenaamde LPE test (Language Proficiency Exam).

Jacco Louwerse

Bij deze, Herman, nogmaals dank voor alles, zoals jij je zaken voor elkaar hebt daar op Seppe, perfect! Fijn was ook de manier waarop je mij instructie gaf op de Seneca, je ruime ervaring en kennis hebben me echt geholpen om in die paar uur mezelf lekker te laten voelen op deze kist.